Mmmm..... cookies...

11. april 2018

Kulturprisen 2017

Foreningsfesten AKTIV 2018

Til den store foreningsfest i Brøndby Hallen blev byens frivillige hyldet for deres indsats. Fra scenen blev der uddelt fem priser til frivillige og foreninger, der har gjort sig særligt bemærket.

Den røde løber var rullet ud, da Brøndbys frivillige fra sociale og folkeoplysende foreninger ankom til den årlige foreningsfest i Brøndby Hallen fredag den 2. marts 2018. Ca. 500 repræsentanter og frivillige fra Brøndbys foreninger var inviteret til en festlig aften med underholdning, mad og prisuddeling.

Tale til modtageren af kulturprisen  - Brokærs Afdelingsbestyrelse

Modtageren af kulturprisen 2017 er:

Brokærs afdelingsbestyrelse
Tillykke til jer alle.

Kulturprisen er blevet uddelt siden 2002 – og gennem årene har vi hyldet personer og foreninger – der har haft betydning for mangfoldigheden af kulturlivet i Brøndby.
Kulturprisen uddeles for at medvirke til at styrke den lokale identitet på det kulturelle, kreative område.
Ved en styrket kulturel profil af Brøndby – forstår vi en meget bred definition. Kulturprisen er såvel for den udøvende kunst – som for de kulturelle miljøer – hvor kreativiteten udfolder sig.
Vi ønsker med kulturprisen – at hylde tiltag – der fremmer Brøndby som en kulturkommune – såvel indad som udadtil. Vi skal understøtte såvel den etablerede del af kulturlivet – som de nye bidrag – der medvirker til nye vinkler på kulturforståelse.

Kulturprisen 2017 gives for udsmykningen af højhusene i Brokær.
Udsmykningen er sket over en lang årrække med skiftende afdelingsbestyrelser. Det gør det ikke desto mindre imponerende at I har formået at fastholde et fokus på at opsætte kunst. Det betyder – at afdelingen i dag er den afdeling inden for den almene boligsektor med mest kunst.
Som jeres seneste tiltag er opsat 70 fotos i højhusenes kældre – hvor man bl.a. kan se billeder af kendte kunstnere.
På den måde har I medvirket til at skabe kulturelle oplevelser for alle interesserede. Det er sket på steder – hvor der ellers ikke er tradition for at opleve kunst. Det kan medvirke til nye indtryk og erkendelser – når man bevæger sig gennem området – ikke blot for kvarterets beboere, men også for andre nysgerrige.
Derfor vil jeg gerne på vegne af hele kommunalbestyrelsen takke jer for jeres indsats. Som udtryk for vores taknemmelighed og som en erkendtlighed som modtager af kulturprisen 2017 – vil formanden for kulturudvalget overrække jer en check på 7.500 kr. og en gave i form af et billede.

Tillykke til Brokærs Afdelingsbestyrelse.

Kent Magelund
Borgmester