Mmmm..... cookies...

6. oktober 2022

Beboerdemokrat gennem 40 år

Jubilæum

Jørn Nysum Schoop, afdelingsformand i Brøndby Boligselskabs afd. 603 Brokær og medlem af organisationsbestyrelsen, kunne for nylig fejre 40 år i beboerdemokratiets tjeneste.

Da han begyndte i beboerdemokratiet i 1982, boede han i det, der i dag er afdeling 604 Brøndby Nord. Dengang var Brokær og Brøndby Nord én stor afdeling, og Jørn begyndte sin tid i beboerdemokratiet som medlem af afdelingsbestyrelsen.

- Det var min svigerfar, der fik mig ind i det. De manglede folk i afdelingsbestyrelsen, og så havde han jo gode overtalelsesevner, fortæller Jørn.

Efter nogle år blev de to boligområder delt i 2 afdelinger, men der var stadig et udbredt samarbejde. Lejerforeningens fælles arrangementer til jul og fastelavn er noget af det, Jørn ser tilbage på med særlig glæde.

- Der var omkring 400 deltagere i Rolands Hallen om søndagen, og vores familier var med til at pakke godteposer lørdagen før. Det fyldte rigtigt meget. Søndag aften var man totalt smadret, husker han.

Derudover fremhæver han energirenoveringen i Brøndby Nord i begyndelse af 1990’erne som noget, der har fyldt meget i hans tid som beboerdemokrat.

Flytning til Brokær

Jørn nåede et par år som formand i Brøndby Nord, inden han flyttede til Brokær i 2007. Samme år blev han valgt ind i bestyrelsen i sin nye afdeling, og efter et par år blev han formand.

- Brokær er jo noget helt andet. Jeg får flere henvendelser fra beboerne, og der er et større fremmøde til afdelingsmøderne. Det er måske, fordi man bor her i længere i tid og har et større tilhørsforhold, siger han.

Gennem årene synes Jørn, at afdelingsbestyrelsen har fået større indsigt i den daglige drift og vedligeholdelsesplanerne.

- Budgetstyringen har ændret sig meget. Det er også fordi, det interesserer mig, og jeg har en regnskabsmæssig uddannelse. Man er meget mere nede i detaljer, og vi får en budgetstatus hver kvartal, så man ikke risikerer at få et chok, når man ser regnskabet.

Det er især muligheden for at få indflydelse på drift og husleje i afdelingen, der motiverer jubilaren.

- Mange spørger, om det ikke bare er spild af tid, men jeg synes i den grad, at man har indflydelse. Men man skal også stå på mål for det over for beboerne, og det skal man gøre sig bevidst.

Jørn stoppede som chefkonsulent i Skat i 2018 efter mere end 40 års tjeneste og har siden haft mere tid til beboerdemokratiet. Han er også valgt ind i organisationsbestyrelsen i Brøndby Boligselskab.

- Der får man indflydelse på de mere strategiske beslutninger, siger han.